Γ. Βοσκόπουλος – Φαινόμενα λογοκλοπής και διακριτοί ρόλοι

Μάρτιος 2017

Σας παραθέτω αναταλλαγή μειλ ανάμεσα στον Πρόεδρο του Τμήματος ΔΕΣ και εμένα (πρώην Πρόεδρο Τμήματος ΔΕΣ) με αφορμή φαινόμενα λογοκλοπής σε εργασίες φοιτητών.

Το αίτημα του σημερινού Προέδρου προφανώς αναφέρεται σε συγκεκριμένους φοιτητές (ελάχιστους). Εχω επισημάνει και στο παρελθόν ότι ο μόνος τρόπος διάκρισης και επιτυχίας είναι η παραγωγή ακαδημαϊκού έργου, τίποτε άλλο. Αξιολογώ γραπτά και εργασίες μόνο ως πανεπιστημιακός δάσκαλος. 

Γ. Βοσκόπουλος, αναπ. καθ. π. Πρόεδρος Τμήματος ΔΕΣ, ΠΑΜΑΚ

 

 

ΤΑ ΜΕΙΛ

 

Κύριε συνάδελφε,

Το Τμήμα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει το ζήτημα των λογοκλοπών με σοβαρότητα και προσοχή, όπως αποδείχθηκε και στην τελευταία γενική συνέλευση της 1ης  Μαρτίου 2017 και τις αποφάσεις της, τις οποίες πρέπει και εσείς να ακολουθήσετε. Ειδικότερα, στην περίπτωση που έχετε βαθμολογήσει και ανακοινώσει τους βαθμούς, παρακαλώ να αποκαταστήσετε βαθμολογικά τους φοιτητές για τους οποίους, με βάση την έρευνα που έγινε και την απόφαση της τελευταίας Συνέλευσης, δεν βρέθηκε να έχουν υποπέσει στο παράπτωμα της λογοκλοπής, καθώς και να ενημερώσετε σχετικά με έγγραφό σας την Γενική Συνέλευση.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αντιλαμβάνεσθε, η ανακοίνωση βαθμολογιών πριν την εξέταση από τον υπεύθυνο καθηγητή της πιθανότητας λογοκλοπής, δημιουργεί εκ των υστέρων νομικά και ακαδημαϊκά ζητήματα,  και επιτρέπει να δημιουργηθεί η σκέψη ότι πριν την ανακοίνωση των βαθμών δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή ώστε να διασφαλισθεί η εγκυρότητα της βαθμολογίας.

Ο πρόεδρος του Τμήματος ΔΕΣ

Κ Ζαφειρόπουλος

 

 

Κ. Πρόεδρε του Τμήματος

Η βαθμολογία που ανακοινώθηκε έλαβε υπόψη τις εργασίες χωρίς να τις θεωρήσει ως προϊόν λογοκλοπής. Αυτό ήταν το δίκαιο και πλέον ακαδημαϊκό. Συνεπώς αξιολογήθηκαν με βάση το περιεχόμενο τους το οποίο αξιολογήθηκε ακαδημαϊκά και μόνο.

Σε διαφορετική περίπτωση θα είχαν χαμηλότερο βαθμό, θα είχαν μηδενιστεί.

Να σας υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε εδώ για να διαφυλάξουμε την εκπαιδευτική  διαδικασία και εγώ κάνω μόνο αυτό. 

Αν νομίζετε ότι προκύπτουν νομικά ζητήματα παρακαλώ να με μηνύσετε  ώστε επιτέλους να βρεθούμε όλοι απέναντι στη δικαιοσύνη

Γ. Βοσκόπουλος, αναπ. καθ

http://academiclounge.org/index.php/el/greek-articles/4483-%CE%B3-%CE%B2%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9.html